Korak bliži rešenju za majke koje su rodile decu sa invaliditetom i koje očekuju obeštećenje

Home  »  САОПШТЕЊА  »  Korak bliži rešenju za majke koje su rodile decu sa invaliditetom i koje očekuju obeštećenje
дец 3, 2021 No Comments ›› mamesuzakon

Predsednica Mame su zakon, Tatjana Macura se danas sastala sa predstavnicima Ministarstva za rad i Ministarstva za brigu o porodici kako bi nastavili sa rešavanjem problema koji se odnosi na primenu odluke Ustavnog suda koja se odnosi na majke dece sa invaliditetom

Naime, Ustavni sud je u maju ove godine doneo nedovoljno preciznu odluku o neustavnosti odredbe Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, što je proizvelo i nepreciznu instrukciju za podnošenje zahteva za obeštećenje koju su ova dva ministarstva uputila organima javne uprave, odnosno centrima za socijalni rad. 

Zbog svega toga je sada neophodno da se pronađe vanredno rešenje od strane Vlade Republike Srbije kako bi majkama koje imaju pravo na obeštećenje bilo omogućeno da ga ostvare uprkos činjenici da je rok za podnošenje zahteva po ovom pitanju istekao. 

„Na današnjem sastanku smo se približili podacima za kojima tragamo kako bismo što precizniji zahtev uputili ministru finansija, nadležnim ministrimai predsednici Vlade. Taj posao nije lak, ali smo, čini mi se, sve bliži ovom važnom podatku“, rekla je Macura nakon sastanka.

Naredni sastanak je planiran za sredinu decembra, kada se očekuje da će predstavnici Mame su zakon i nadležnih ministarstava usaglasiti podatke i zahtev koji će se adresirati na Nemanjinu 11.

Leave a Reply