Преузми брошуру ”Слушам, чујем, реагујем”

Home  »  slider  »  Преузми брошуру ”Слушам, чујем, реагујем”
нов 22, 2021 No Comments ›› mamesuzakon

 

Mаме су закон је организација која се бави заштитом људских права, пре свега у области социјалне заштите и посебне заштите породице, мајки и деце.

Удружење Путеви едукације делује у области образовања одраслих, деце и младих, људских права и цивилног друштва, истраживачког рада и унапређења квалитета образовања.

Удруживањем наших организација препознали смо да је питање сексуалног насиља над девојчицама у Србији, деликатна тема о којој се често сензационалистички говори у јавности, а потребно јој је приступити са пуно пажње и великим опрезом.

Циљ нам је да заједничким деловањем креирамо садржаје који ће трасирати пут ка промени. Како бисмо боље разумели тренутно стање наше организације су током 2021. године у сарадњи са основним и средњим школама у Србији спровеле Истраживање о информисаности и ставовима о сексуалном насиљу у коме је учествовало 970 девојчица узраста од 13 до 19 година.

Резултати добијени овим истраживањем указују да постоји велика потреба да се о овој теми говори јавно и да се ради на подизању свести породице и шире јавности о значају и озбиљности бављења темом сексуалног насиља над девојчицама у Србији данас.

Тако је настао овај водич који је бесплатно доступан ѕа преузимање овде.

Пројекат се реализује уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију у оквиру Јавног конкурса за доделу дотација намењених за пројекте подршке породици, популационој политици и унапређењу демографске слике у 2021. години.

Leave a Reply